Vem är PT-Vickan?

Styrketräning. Adrenalin. Vinnarskalle. Familjeliv.

Jag har så länge jag kan minnas andats träning. Redan runt 5 års ålder började jag som många andra barn med fotboll men även handboll. Min pappa fick på något sätt trots sin Stig Helmer aura upp mig i liften på toppen av hemma ”berget” vilket jag än idag förvånas över. Men tur var väl det för mitt intresse för utförsåkning växte sig bara starkare och jag fick till slut börja träna på riktigt i den lokala alpina klubben. Lyckan blev kortvarig då det var tekniskt omöjligt kombinera två vintersporter, efter en säsong föll valet på handboll.

Men..

Vid 15 års ålder med det pannben och vinnarskalle jag har beslöt jag mig att sluta med bollsport och satsa all in på skidåkningen. Det var många funderingar som dök upp inte minst från folk utifrån som med en liten sned blick undrade hur detta skulle gå med tanke på att de andra hade kört för fullt senaste sju åren och jag kom in som en förvirrad rookie. Det var absolut inte en räkmacka men jag gav aldrig upp, jag kämpade med läger, tävlingar, barmark och träning på snö.

Allt detta varvat med en skolgång som fick lida då all min tid lades på träning. Blev jag bäst? Verkligen inte. MEN jag slet som ett djur, hade ett pannben av stål och framförallt utvecklades jag enormt som person, vilket gjorde att den där resultatlistan blev mindre viktig, vilket i sig var en chock för min familj med tanke på humöret som kunde dyka upp efter en förlust, vinnarskallen just precis.
Jag fick istället vänner för livet och ett pannben av sten.

Från den här tiden tar jag med mig väldigt mycket in i min karriär som PT…

Jag vet hur det känns att börja från noll och jag vet att det kan kännas tungt till en början men det fina är att med rätt vägledning och kompetent folk så når vi helt makalösa höjder som vi aldrig trodde var möjligt.

Och tack vare min korta men ack så värdefulla alpina karriär föll jag totalt för styrketräning. Från 15 års ålder har jag tränat styrketräning för att bygga muskler och bli stark (att bli starkare än killarna i klassen var livets mål). Men idag har jag sedan 5 år tillbaka fallit hårt som så många andra för den funktionella träningsformen crossfit. Tjusningen eller kanske jag ska säga ”hat-kärleken” till denna sport är helt enkelt adrenalinet. Jag älskar ljudet av en skivstång som slår i backen gång på gång och svetten som droppar i ögonen.

Till vardags utöver träningen spenderar jag all tid med min man och våra två söner. Att åka iväg med husbilen till Portugal och surfa är årets höjdpunkt likväl som en snöig färd till Kittelfjäll för puderåkning.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att styrketräning, adrenalin, vinnarskalle, familjelivet och hur träning påverkar oss är det jag brinner för, det är där jag lägger min själ. Och möjligheten att nu få tillämpa detta på er känns som en dröm som går i uppfyllelse.

/Din coach, Vickan Vikberg.